Agenda

wo 13 december 2017

AgriFoodTech Platform Congres 2017

09 uur
Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK 's-Hertogenbosch

Wat (w)eet een consument? De consument eet alleen wat-ie weet. Dat is het onderwerp van het AgriFoodTech Platform Congres 2017 dat op 13 en 14 december in Den Bosch wordt gehouden.

De maatschappij is flink aan het veranderen. Consumenten stellen steeds vaker de vraag war hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Hierdoor veranderen ketens en voedselsystemen. Om hierop in te spelen en ondernemingen toekomstbestendig te maken en te houden, is het belangrijk dat ondernemers hiervan op de hoogte zijn.

Als je ervoor zorgt dat je weet wat je niet weet, kun je veranderingen zien, tot stand brengen, kansen signaleren en aan de slag met innovatie. Tijdens het congres wordt gekeken naar de veranderende voedselketen, de rol van technologie daarin, en de gevolgen van en voor de veranderende maatschappij. Het congres biedt de mogelijkheid om in contact te komen met vertegenwoordigers van technologie, agrariërs, levensmiddelenindustrie, retail en andere ondernemers. Maar ook het onderwijs, overheid, maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers van consumenten zijn aanwezig.

(inter)nationale sprekers

Na het succes van de eerste editie, heeft de organisatie opnieuw een imponerend programma samengesteld met (inter)nationale sprekers, waaronder Staf Seurinck, Vice President Robotisering van ABB, Ellen de Brabander, Senior Vice President bij PepsiCo, en Aaron Ault, Senior Research Engineer bij Open Ag Technology Group. Zij gaan dieper in op hoe internationaal wordt omgegaan met vernieuwende technologie en consumentengedrag.

Nieuwe technologieën

In de serie Future Food Talks, onderdeel van het middagprogramma, worden nieuwe technologieën, ‘food for the future’ en robots besproken door game changers uit de agrifoodsector. De dag wordt afgesloten door een nog mysterieuze keynote spreker die zijn visie geeft op de toekomstige rol van consumenten in de veranderende maatschappij en welke impact dit heeft op (agrifoodtech-) business.

In breakoutsessies gaan deelnemers in kleine(re) groepen dieper in op specifieke invalshoeken van AgriFoodTech. Provincie Noord-Brabant, Grow Campus, Post Harvest Network, 4TU, Robo Business Media en Rogier van Kralingen verzorgen deze sessies. Bekijk het hele programma.

AgriFoodTech Platform congres
Tijdens AgriFoodTech Platform Congres worden de volgende topsectoren samengebracht: high tech systemen en materialen, ICT, agri en food, tuinbouw en uitgangsmaterialen. Naast het AgriFoodTech Platform Congres vindt op 13 en 14 december ook de AgriFoodTech Vakbeurs plaats.

Voor meer informatie zie website AgriFoodTech Platform.