Agenda

do 31 augustus 2017

Cursus Proceskunde & Unit Operations

18 uur
HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen, Onderwijsboulevard 221, 5223 DE 's-Hertogenbosch

Pasteuriseren, snijden, verhitten, centrifugeren en conserveren: voedselbereiding gaat gepaard met uiteenlopende processen. De activiteiten bij een voedingsmiddelenbedrijf zijn onder te verdelen in deelprocessen, ofwel unit operations. In de cursus Proceskunde van de HAS Hogeschool leert u een aantal unit operations doorgronden. U maakt kennis met proceskundige berekeningen en leert in theorie én praktijk hoe deze processen gestuurd kunnen worden.

Wat is stromingsleer? Hoe stel je een massa- en energiebalans op? Wat is het effect van warmtetransport op een voedingsmiddel? In de cursus Proceskunde leer je proceskundige berekeningen uitvoeren. Je maakt onder meer kennis met de belangrijkste begrippen op het gebied van warmtetransport, zoals geleiding, stroming en straling. Na afloop beschik je over basiskennis van unit operations als luchtbehandeling, koelen, mengen, membraanprocessen en centrifugeren.

  • 16 lesavonden (donderdag van 18.30 – 21.45 uur) en 2 toetsavonden in een periode van 6 maanden.
  • De cursusprijs is € 2.138,00, excl. 21% btw.
  • De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

Voor meer informatie over de cursus, kijk op has.nl.