Agenda

vr 13 oktober 2017

Food from Food – Inspiratie- en matchmakingevent

09 uur
Helmond

Gebruik je als producent van levensmiddelen of ingrediënten plantaardige grondstoffen? Heb je al eens overwogen om diezelfde grondstoffen uit nevenstromen te winnen en kringlopen te sluiten? Of wens je als landbouwer of als producent maximale waarde te halen uit nevenstromen?

Het Europees project Food from Food stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Food from Food organiseert daarom de bijeenkomsten op 14 september (Tienen – België) en 13 oktober 2017 (Helmond – Nederland). Elkaar ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen staan centraal tijdens de bijeenkomsten.

Programma Helmond

09.30 – 10.00     Ontvangst

10.00 – 11.30     Plant based food inspiration
Trendanalyse van de markt. Kansen voor nieuwe ingrediënten en voedingsproducten.
Het aanbod nevenstromen voor de regio Vlaanderen – Zuid-Nederland
Technologie maakt mogelijk: State-of-the-art pilotinfrastructuur ter beschikking in Vlaanderen – Nederland

11.30 – 11.45     Pauze

11.45 – 13.00     Interactie en ideeëngeneratie
Keuze uit 3 actieve rondetafelgesprekken met experts en bedrijven
Clean Label; naar inzet van natuurlijke ingrediënten in voedingsproducten
Consument & Design
Technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden voor gepersonaliseerde voeding

13.00 – 13.30     Lunchpauze

13.30 – 14.00     Ideeën pitch – Presentatie van de beste ideeën per tafel

14.00 – 16.00     Matchmaking: Ontmoet uw toekomstige business partner uit Vlaanderen of Nederland.
Scherp jouw business ideeën aan  in één op één gesprekken met de aanwezige bedrijven en experten. Bij inschrijving geef je aan  welke nevenstromen bij jouw organisatie in aanmerking komen voor een alternatieve markt. Waar ben je naar op zoek? Geef aan met welke vraag of idee je rondloopt. Wij verbinden je met potentiële partners. Daarnaast is er natuurlijk nog vrije ruimte voor ontmoeting en uitwerking van de ideeën.

16.00 – 16.30     Borrel en Afsluiting

Voor meer informatie zie website Food from Food.