Agenda

wo 13 december 2017

‘Pionieren in de korte keten’

11 uur
Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK 's-Hertogenbosch

Grow Campus organiseert tijdens het AgriFoodTech Platform Congres, op 13 december aanstaande, de sessie ‘Pionieren in de korte keten’ Het concept ‘korte keten’ is hot in de agrifood sector. Door het aantal schakels tussen consument en producent te minimaliseren wordt niet alleen een efficiency slag beoogd. Vooral duurzaamheid, transparantie en de connectie met de consument zijn belangrijk.

Tijdens de  sessie komen twee ondernemers aan het woord die succesvol pionieren in de korte keten. Mike Venekamp is eigenaar van Atlantis Handelshuis. Hij levert lokaal geproduceerde (vers-)producten aan vooral zorginstellingen en daarnaast horeca. Met een duidelijke missie: duurzaamheid en gezondheid staan voorop. En een focus op de directe regio, dus zo min mogelijk foodmiles.

Janco Heida is oprichter van de Streekboer.nl. Op dit platform verbindt hij consument aan lokale producent met als doel toegang geven tot een gezond voedselsysteem. Lekker eten voor een eerlijke prijs, zowel voor consument als boer. Inmiddels levert de Streekboer aan meer dan 300 klanten.

Programma

De sessie van Grow Campus maakt onderdeel uit van het congres ‘(W)eten wat je niet (w)eet’ en begint om 11.15 uur. Meer weten over het volledige programma van de dag, kijk dan op de website van Grow Campus. Deelname aan zowel de sessie als het congres is kosteloos.