Nieuwsberichten

Eerlijk (over) eten

Veel vertrouwen lijken consumenten niet te hebben in de voedingsindustrie, als je ziet wat er allemaal in de media verschijnt. Volgens Flanders’FOOD komt hun argwaan voornamelijk voort uit onwetendheid, voor hen zijn voedingsbedrijven immers een beetje een ‘black box’. Daarom hebben Flanders’ FOOD en VMT Food de handen in elkaar geslagen om geïnteresseerden uit de foodsector wegwijs te maken in een eerlijk en transparant beleid, essentieel voor een toekomst met meer consumentenvertrouwen.

In dit informatieve evenement willen de organisatoren drie aspecten van deze thematiek aan bod laten komen:

  • Eerlijke communicatie (plenaire sessie): Eerlijk communiceren naar de consument is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want voeding is een delicaat onderwerp met vele aspecten. Hoe beginnen we eraan?
    Met sprekers van onder andere Universiteit Antwerpen, Fevia en AS4.
  • Eerlijke ingrediënten (parallelsessie): Wat natuurlijk is, is niet altijd duurzaam, maar daar zijn consumenten vaak niet van op de hoogte. Ze kijkend argwanend naar ggo’s en synthetische biologie, maar is dat wel terecht?. Met sprekers van onder andere Bio Base Europe Pilot Plant, NutriFyzics en Honig.
  • Eerlijke keten (parallelsessie): Soms loopt het mis, door fouten, omstandigheden of fraude. Wat ook de oorzaak, de schuldige vinden is geen sinecure. Een transparanter systeem kan misschien niet altijd voorkomen, maar maakt het wel mogelijk om eerder in te grijpen en de schade te beperken.
    Met sprekers van onder andere Supply Information Management, Colruyt en Carrefour.

Voor meer informatie en aanmelden, zie onze agenda.