Nieuwsberichten

Innovaties tijdens AgriFoodTech

Tijdens de komende editie van de AgriFoodTech, die op 13 en 14 december in Den Bosch wordt gehouden, zullen weer tal van innovaties op het gebied van agro en food worden gepresenteerd. Een ideale mogelijkheid voor de bezoekers om kennis te maken met de technieken van morgen.

Nieuwe voedselconcepten schieten als paddenstoelen uit de grond. Achter al dit eten zit een verhaal dat de bezoekers van de AgriFoodTech kunnen ervaren. Een belangrijk component hierin is technologie, wat veel wordt ingezet ons eten te verbeteren. Van drones en vertical farming tot 3D-voedselprinten. Maar wat vinden consumenten hiervan? Wat er geserveerd wordt, illustreert de verborgen technologie in ons eten. Het kan een alledaags product zijn (melk, sinaasappelsap) of juist een 3D geprint technologische lekkernij? Er worden scenario’s gecreëerd waarin op laagdrempelige en aantrekkelijke manier het publiek wordt gevraagd hoe zij denken over hoe technologie de toekomst van ons eten kan of zal moeten veranderen en verbeteren. Bezoekers van de AgriFoodTech kunnen plaats nemen op een verhoogd terras. Zij worden meegenomen door een ingesproken verhaal en kunnen hun mening delen op een placemat die voor hen ligt. Aan het eind van het verhaal krijgen zij de omschreven oogst uit de 3D-voedselprinter voorgeschoteld. Naast het in het oog springende ontwerp, laat deze stand de trends achter voedselconcepten zien.

Natuurlijk zijn er op de AgriFoodTech ook fysieke innovaties te zien op de verschillende themapleinen.  Kijk voor meer informatie in onze agenda of op de website van AgriFoodTech.