Nieuwsberichten

Van inspiratie naar innovatie tijdens Flanders’ FOOD Inspiration Days

Om de haverklap verschijnen er nieuwe technologische snufjes, vreemde ingrediënten of dieetadvies op het gebied van food. Maar hoe zet je deze trends om in nieuwe producten en processen? Om daar een antwoord op te geven organiseert Flanders’ Food de Flanders’ FOOD Inspiration Days.

Met dit nieuwe concept wil Flanders’ Food verder gaan dan het voorschotelen van trends. Ze willen de deelnemers laten ervaren hoe je trends en nieuwigheden kunt omzetten in concrete proces- en productinnovaties. Dit doen ze door middel van een tweedaags evenement met een mix van lezingen, demo’s, en workshops.

Thema’s

De dagen worden ingedeeld in vier thema’s. Op dag één wordt begonnen met het thema ‘Sneller, beter, efficiënter’, waarbij wordt ingegaan op hyperefficiënte productieprocessen en productontwikkelingen. Het tweede thema is ‘Elk beetje telt’, waarin dieper wordt ingegaan op bijproducten van voeding. De tweede dag staat in het teken van ‘Voor elk wat wils’ en ‘Halt aan de eenzijdigheid’. Hier zal respectievelijk worden ingegaan op de eenzijdigheid van onze voeding en hoe voeding kan voldoen aan de persoonlijke eisen van consumenten.

Voor meer informatie zie website Flanders’ Food en onze agenda.