Nieuwsberichten

Volop innovaties tijdens komende AgriFoodTech

Over drie weken is het zover, dan wordt op 13 en 14 december de AgriFoodTech in Den Bosch gehouden. Niet alleen is er aandacht voor voeding, maar ook voor innovatieve en technologische kant van het verbouwen en produceren van ons voedsel.

AgriFoodTech Platform heeft enkele video’s geselecteerd waarin wordt aangetoond dat de agrifoodsector één van de meest innovatieve sectoren ter wereld is. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van data. Deze data kan op allerlei praktische manieren worden ingezet voor boeren en voedselproducenten.

Zo werkt IBM in Georgië samen met boeren aan een duurzame voedselketen met Big Data.  In Georgië, waar de landbouw een economische impact van 72 miljard dollar heeft, focussen de boeren zich op de baanbrekende technologie van IBM om tegemoet te komen aan de steeds grotere vraag naar voedselproductie. Zie voor meer informatie de video bovenaan dit artikel.

Meer weten over dit soort bijzondere en nog heel veel andere innovaties? Kom dan naar de AgriFoodTech en kijk voor meer informatie in onze agenda.