Partners

’s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch is een dynamische netwerkstad. Verspreid over de gemeente zijn diverse hoogwaardige kantoor- en bedrijfslocaties. Het bedrijfsleven heeft zich goed georganiseerd in ondernemersverenigingen. Nieuwkomers weten zich daardoor snel opgenomen. Er is sprake van een sterke dynamiek; het aantal starters groeit. Voor (inter)nationale bedrijven is de gunstige ligging en het goede vestigingsklimaat van doorslaggevend belang bij de keuze voor ’s-Hertogenbosch als vestigingsplaats.

Kansen voor bedrijven in de Food & Health
Willemspoort wordt gerealiseerd tussen kennisinstellingen op het gebied van food & health: het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Hogeschool HAS Den Bosch, de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) en Avans Hogeschool. Samen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch werken deze partijen samen in Fhealinc.

Fhealinc ondersteunt en stimuleert ondernemingen en kennisinstellingen bij het bedenken, ontwikkelen, implementeren en vermarkten van innovatieve producten en diensten op het snijvlak van voeding en gezondheid.

Project Willemspoort is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Proper-Stok en BrabantWonen.

Door de samenwerking in Fhealinc is de focus ten aanzien van de huisvesting van bedrijven gericht op het snijvlak van food & health. Zo zal de Bossche Investeringsmaatschappij (BIM) een incubatorpand realiseren van circa 5.000 m² dat op een flexibele wijze ruimte biedt aan bedrijven met laboratoriumfaciliteiten. De provincie Noord-Brabant heeft Willemspoort aangewezen als pilot project in het kader van “de werklocatie van de toekomst”. Het Ministerie van Economische Zaken ziet Willemspoort als één van de potentiële campussen met een nationaal belang.

Bezoek de website van ’s-Hertogenbosch